100 килограма хероин е бил задържан на ГКПП "Капитан Арндреево" вчера. През нощта на 24 май товарен автомобил "Скания" опитал да влезе от Турция в България. Камионът бил управляван от 33-годишен гражданин на Босна и Херцеговина. 

При извършена митническа проверка инспекторите се натъкнали на няколко кашона и сак, поставени под кушетката за почивка на водача. В тях имало 200 пакета с кафяво прахообразно вещество. При направения полеви наркотест, веществото е реагирало като хероин с общо бруто тегло 100.440 кг. Общата стойност на дрогата е 9 039 600 лева.

В ремаркето водачът превозвал авточасти, като крайната точка на пътуването е била Босна и Херцеговина. Заедно с мъжа били задържани и двама негови сънародници. Те се придвижвали почти паралелно с друг товарен автомобил, който също е проверен от служителите на ГКПП – Капитан Андреево, но в него на са открити наркотични вещества.

Тримата мъже са а ареста за срок от 24 часа. Предстои те да бъдат привлечени като обвиняеми и задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Окръжна прокуратура – Хасково ще внесе и искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.