Три кражби завършиха с арести през последното денонощие в Пловдив и областта. При една от тях е задигната кола.

В четвъртък сутрин шофьор на „Мицубиши“ се оплакал в полицията в Карлово, след като не открил колата си, която бил паркирал предната вечер в село Богдан с оставен ключ на контактното табло.

Обявеният за издирване автомобил бил открит изоставен, блъснат в масивна ограда в село Каравелово.

В хода на разследването станало ясно, че посегателството е дело на 18-годишен, който направил пълни самопризнания за стореното. По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е прокуратурата.

Криминално проявен и осъждан пловдивчанин се озова в полицейския арест за поредно посегателство. В петък 40-годишният мъж бил задържан от служители на полицията, малко след като влязъл с взлом в къща в район „Източен“ и откраднал две газови бутилки, дрехи и покъщнина.

Арест е извършен и след кражба в село Калековец. Разследването стартирало вчера, веднага след получен сигнал за задигнати два моторни триона от незаключен микробус.

В рамките на бързите издирвателни действия същата вечер в районното управление били отведени жители на Раковски, на 27 години и 24-годишен с регистрации в полицията. От тях са иззети откраднатите инструменти. Работата по образуваното досъдебно производство продължава разследващ полицай.