Таксиметров шофьор бе осъден със солена административна глоба от пловдивския съд. Мъжът извършвал транспортната услуга, без да притежава лиценз. Той припечелвал с жълтата кола, докато не бил спрян за проверка от полицията и глобен.

Шофьорът е от Пловдив. Същият е бил осъждан, но реабилитиран. В края на февруари решил да се занимала в таксиметрова дейност. Посетил едно от дружествата, предлагащи коли под наем, сключил договор и му бил предоставен автомобил.

Две седмици работата вървяла по план до средата на март. Тогава шофьорът отново бил на работа. За кратко спял на спирката, намираща се на улица „Победа”, непосредствено след кръстовището с булевард „България”.  Табелата „Такси” на покрива не била покрита, а светлинната сигнализация от касовия апарат, светеща в зелено, била включена.

Покрай таксито преминал автопатрул, който забелязвайки жълтата кола спрял. Служителите направили рутинна проверка на водача, който се оказал без разрешително за превоз. Съставен му бил акт. Пред органите на ред той заявил, че не извършва никаква дейност, но при поискан пътен лист се установило точно обратното.

Изкарана била разпечатка от касовия апарат, който показал наличен от същия ден оборот.

След съставянето на глобата, водачът побързал да се сдобие с лиценз. Тези му действия обаче не помогнали и след време получил наказателно постановление.

Пловдивчанинът веднага подал жалба срещу санкцията в Районен съд. Там представил всичките си документи, както и издаденото постфактум разрешение.  Въпреки това и факта, че нарушителят е без санкции на пътя, чисто съдебно минало и глава на семейството си, магистратите го освободиха от наказателна отговорност. И все пак пловдивчанинът е осъден на административна санкция – глоба в размер на 1000 лева.