След като чух, че Митко е изчезнал, от там започнах да се усещам за някакви неща. Това твърди един от основните свидетели по делото на убийството на Димитър Малинов от Цалапица - Александър Гунчев. Част от неговия разпит се проведе при закрити врати, тъй като той изнесе сведения на убиецът и жертвата с непълнолетно момиче. В откритата час обаче заяви следното: 

“С близнаците бяхме в добри отношения. Познавам Рангел, но не ми е бил близък приятел. С Димитър само се поздравявахме. Въпросната вечер се бяхме събрали с компания на центъра вечерта. Правихме си мохабет и Борислав ми се обади и ми каза- “какво правиш, искаш ли да се видим”. Аз се съгласих, след това затвори телефона, разбрахме да се видим на Галин на улицата, там живее баща му Андреан. Горе-долу до на Митко къщата се намира.

Беше минало време, откакто бяхме се събрали. Обаче аз се разсеях, а батерията на телефона ми беше паднала. Борислав звънна на Димана, тя ме дръпна и взе да говори с него. Взех телефона и Борислав каза - “Ало къде си дай по-бързо. И тръгнах да тичам към на Галин улицата , тичах до там и вече стигнах на завоя на края на улицата. Завоят се пада от страната на къщата на Митко. Като отидох там нямаше никой, по цялата улица бягах - нямаше никой. Не попитах защо трябва да отида на тази улица, направо тръгнах натам. Почаках малко и след това видях, че Борислав идва от главната улица с колата си. Дойде от улицата на Митко и наближи. Свали прозореца и ме попита дали съм виждал някой тук. Аз отговорих "Не" и той ми заяви да гледам тук дали някой идва и колата, зави в глухата улица- “Трети март”, отиде надолу, сякаш излиза от улицата. Чух шум на две врати да се отварят, виждах силуети. Видях, че и багажникът се отваря и след това двама човека носиха нещо дълго и го вкараха в багажника. От едни храсти идваха, които са встрани на улицата, единият вероятно беше Борислав. Багажникът се затвори, затвориха се две врати. Борислав, отново дойде до мен и ми каза през прозореца : "махай се, изчезвай!". А колата продължи посока към игрището.

Аз  се върнах на центъра, там беше компанията, но някои си бяха тръгнали, Димана също. Легнах си, но Борислав ми звънна и ме пита дали иска мда пушим - това стана около 2 часа по инстаграм. Аз се оправих, тръгнах към тяхната улица, той дойде с колелото, нещо светеше с телефона. Отидохме на центъра на парка и седнахме на пейка, там има един стълб с камери и първоначално си говорихме общи теми. Изведнъж млъкнахме и Борислав ми каза, че ще ми сподели нещо, което да не бива казвам на никого. Думите му бяха- “Рангел удари Митко един токат и той падна на земята”. Не питах нищо повече, след това тръгнахме, аз си легнах. След като чух , че Митко е изчезнал , започнах да се усещам някакви неща”, разказа Гунчев.

Според други свидетели Рангел Бизюрев е бил сериозен комарджия. Преди да замине за Германия, мъжът бил задлъжнял сериозно заради страстта си към хазарта. Освен това редовно употребявал амфетамини. Това твърдят братовчедите Станислав и Минчо Минчеви, които бяха разпитани. Двамата били участници в барбекюто във фаталната вечер.  Рангел бил ядосан, защото разбрал, че предишния ден Малинов говорил лошо по негов адрес. "Говорихме си за предния ден и аз питах Рангел дали с Митко са скарани. Защото Любо ми беше казал, че вчера в парка Димитър говорил за него", обясни Минчо. Бизюрев разпитвал всички дали знаят нещо повече за случилото се и псувал Митко. След това накарал Борислав да му се обади, но близнакът се дърпал, защото цял ден бил заедно с Малинов и не искал сега да го предава. Въпреки това малко по-късно с Рангел тръгнали с обяснението, че отиват за още бира.

 "С него излизахме заедно, не е някаква тайна, че взима амфетамини. Това беше последно преди да замине за Германия, докато си беше още в Цалапица", разказа Минчо. Именно той помогнал на Рангел да си намери работа в чужбина. Мъжът му се оплаквал, че е затънал, понеже всичките му пари отивали за казина. "Даже аз му оправих единия бърз кредит", каза Минчо Минчев. Братовчед му добави, че два дни след въпросната вечер звънял на Борислав, защото майката на Митко издирвала сина си. Видели се и близнакът имал сини кръгове под очите. Не обяснил откъде са и казал, че не е виждал изчезналия.

Станислав заяви, че няколко дни преди убийството Рангел и Борислав се надрусали заедно в парка. 

Делото продължава с разпити на други свидетели. Те обаче се провеждат изключително бавно и част от свидетелите, повикани за днес, ще бъдат отложени за утре.