22-годишвн студент от Техническия университет в Пловдив е оставил кола на трупчета, за което е осъден на пет месеца затвор, които са отложени с изпитателен срок от 3 години.

Посегателството е извършено април месец тази година, когато младежът невъзмутимо с крик и ключ е сваллм четирите гуми на автомобил „БМВ“, собственост на жена. Той отнел гумите с джантите, капачките, болтове, като всички откраднати вещи са на обща стойност от малко над 1000 лева. 

Автомобилът на жената е бил паркиран на ул. "Копривките" в близост до Гарнизонна фурна. Сигналът за откраднатите гуми бил подаден в сутринта на 8 април. Веднага е започнало разследване и издирване на крадеца.

Седмица по-късно полицията е разплела случая. Установили, че 22-годишнен студент е демонтирал четирите гуми, като дори една гума и крикът са били открити в дома му. Мъжът незабавно бил арестуван за 24-часа, а малко по-късно от прокуратурата му повдигнали обвинения. 

Младежът е неосъждан и заради това само преди няколко дни се отървава от ефективна присъда. Състав на Районния съд в Пловдив е решил на младежът да бъде наложено наказание лишаване от свобода от пет месеца, което обаче е отложено с три години изпитателен срок.