59-годишния Бисер Хънтев, който стреля по полицаи и наръга жена си в пловдивската болница "Тримонциум", страдал от неустановена шизофрения. Тези факти бяха оповестени в Окръжен съд, където бившият охранител обжалва наложената му мярка „задържане под стража”. 

Пред магистратите защитникът му – адвокат Андонов представи епикриза, изготвена тази година от лекари в УМБАЛ „Свети Георги”, в която е описано, че Хънтев е с неустановена шизофрения. За да бъдат по-точни изследванията на мъжът са назначени прегледи на 14 и 26 февруари.

Представени бяха два броя характеристични данни от близки на Бисер. От тях става ясно, че той е основател и член на дружество с нестопанска цел, занимаваща се с археология в Старо Железаре. Освен това е било описано, че бившият охранител е прекрасен човек.

„Не мога да се съглася с тези думи, сравнявайки ги с показанията на съпругата и сина на Хънтев. Те са коренно противоположни. Има достатъчно доказателства за авторството на вмененото му обвинение. Последното ще се прецизира, тъй като се касае за три престъпления. Това ще стане в хода на досъдебното производство”, заяви прокурор Димитър Махмудиев. 

„Медиите изградиха един лош образ на клиента ми. Вижте показанията на Савка Хънтева – съпругата на клиента ми. Тя обяснява, как мъжът й всеки ден я е посещавал на работното й място, носил и сладки и се е грижил за нея. Савка е заявила още пред разследващите, че никога не е подавала сигнали срещу съпруга си до полицията или да е изисквала защита от домашно насилие”, каза адвокат Андонов. Той поиска по-лека мярка спрямо клиента си, а именно „домашен арест”.

В последните си думи,  Бисер бе многословен и изля цялата си болка.

„Аз вярвам в прошката. Направих голяма грешка и съжалявам. Просто ми дойде в повече. Жена ми ме напусна заради секта. Глас от горе й казал да остави съпруга си и да започне отначало. След 32 години брак, болен и без работа, най-накрая се оказах ненужен, излишен. Бях като в мъгла. Изгубих живота си, кариерата си, всичко”, каза Хънтев.

Въпреки думите му Окръжен съд го върна обратно в ареста. Спрямо него е взета постоянна мярка „задържане под стража”, като решението на съда е окончателно.

Преди 20 години: Стрелецът от Пловдив насочил пистолет срещу автоконтрольор58-годишният мъж работел като охранител, след присъдата си останал безработен

Стрелецът от болница "Тримонциум" наръгал с нож жена сиПострадалата е откарана в болница