Стефан Стефанов - Бангото, който беше открит завързан гол на дърво в подножието на Бузлуджа, е заснет как пребива друг мъж в кв. "Изток" в Казанлък. По всяка вероятност видеото от баталните сцени и преди Бангото да бъде открит в безпомощно състояние, на минусови температури и с прободни рани на 30 ноември. 

34-годишният Стефан, който е криминално проявен, имал огромен набор от врагове заради избухливия си нрав, споделят местни. 

"Много хора са си изпатили от него. Заплашва, вади ножове, рекетира", разказват местни. 

Доказателство е клип, на който е записан един от побоите, които нанася Стефан. От кадрите се вижда как Бангото започва да раздава юмруци и ритници. Мъжът моли нападателя си да престане, докато е притиснат към стена на сграда.

Вероятно видеото е заснето около месец преди Бангото да попадне в ръцете на своите похитители, които го закарали край връх Бузлуджа, гаврили се с него, нанесли му сериозен побой, наръгали го няколко пъти е корема, а после го съблекли и гол го завързали с тиксо около дърво. 

Припомняме, че мъжът бе открит в безпомощно състояние часове след посегателството. Стефан бил открит от случайно преминаващ гражданин, който подал сигнал на тел. 112. Откаран е в болницата в Казанлък, където му е направена животоспасяваща операция.

Малко по-късно трима бяха арестувани за отвличането на 34-годишния мъж. Това са Ивайло Д., на 22 г., брат му Мариан Д., на 20 г., и Виктор А., на 25 г. Те са обвинени от Окръжната прокуратура в Стара Загора за няколко провинения - че в съучастие са отвлекли Стефан Стефанов, противозаконно са го лишили от свобода Стефанов, а специално на Ивайло е повдигнато и обвинение за опит за убийство.