Спречкване в ЖК „Христо Смирненски” в Пловдив завърши с бой и разбита глава на 47-годишен мъж. За инцидента сигнализира Николай М., който е станал свидетел на нападението.

Грозните сцени са се разиграли на 15 юли – събота, малко след 22 часа вечерта, на бул. „Пещерско шосе”. Според Николай един от търговците, продаващи плодове и зеленчуци на паркинга между Кауфланд и ЛИДЛ, е влязъл в конфронтация с друг мъж, след което го е ударил с брадва в главата. Свидетели на случката са станали няколко човека, които в последствие са дали и показания в полицията.

Агресивният нападател е от ромски произход и по думите на свидетеля това съвсем не е първото му подобно провинение.

„Мъжът е конфликтен и постоянно прави проблеми на хората и другите търговци. Дейността му е нелегална и са сезирани институциите. Имаше проверки от голяма община и полицията и трябваше да напусне, но след два дни пак се върна”, разказа Николай.

След инцидента пострадалият Петър Лекаров е бил откарах в болница, където са му направени няколко шева на главата. Според лечебното заведение става въпрос за лека телесна повреда, след нанесени уреди с твърд тъп предмет.

След като са сигнализирали на тел. 112 е дошла полиция и агресивният мъж е бил отведен във 2-ро РПУ за разпит, като в последствие е бил освободен. Според Николай органите на реда не са направили претърсвания веднага и брадвата не е била открита.

От полицията потвърдиха пред медията ни, че е имало спречкване. Разпитани са и свидетели, които не са потвърдили, че става въпрос за удари с брадва. Според МВР такава не е открита. Разследването по случая продължава и след приключването, материалите ще се внесат в прокуратурата за образуване на досъдебно производство.