Спецпрокуратурата внесе в Специализирания наказателен съд искане за арест на съпругата на Васил Божков Елена Динева, съобщава БГНЕС.

От съда съобщиха, че Динева е с повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група.Предстои делото да се разгледа в съда. Мажоритарният собственик на ФК "Левски" Георги Попов е задържаният в Обединените арабски емирства заедно с Божков

Бизнесменът Васил Божков е с повдигнати обвинения за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, опит за подкуп на длъжностно лице, подбудителство към престъпление по служба и др. Допълнително срещу Васил Божков започна разследване и по твърденията за изнасилвания и убийства - обвинения изречени от бивш бизнес-партньор пред медиите.

Отделно проверка се прави и на цялата колекция от антични предмети, собственост на Васил Божков.

Към тази дата обвиненията на Божков са общо 11, като сред новите обвинения са и търговия с влияние.

Знае се, че в ОАЕ Васил Божков е бил с още един от обвинените с него, когато му е наложена мярка за задържане. Ден по-късно във Виена бе задържан и още един от обвинените по разследването в хазарта - бизнесменът Борис Бекяров.

На 17 февруари стана ясно, че сме изпратили на ОАЕ документите за екстрадицията на Васил Божков, след като преводът им на арабски език бе готов. 

Сега се очаква решението на съдебните власти на емирството. Припомняме, че министърът на правосъдието Данаил Кирилов още преди две седмици заяви, че е оптимист за развръзката по случая.