Бусът на Спец силите на пловдивската полиция е пътувал за акция в Столипиново по време на катастрофата.

При патрулиране на улица "Ландос", служители на сектор "Специализирани полицейски сили" подали сигнал за спиране на преминаващ лек автомобил "Фиат". Водачът му обаче продължил по пътя си и това наложило да бъде последван от униформените със служебния микробус. TrafficNews научи, че италианският автомобил е нямал застраховка.

При преминаването му с включена светлинна и звукова сигнализация на кръстовището с Цариградско шосе, в служебния автомобил се блъснал лек автомобил "Фолксваген". От удара бусът се завъртял и ударил изчакващ на светофара лек автомобил "Рено".

Припомняме, че полицай пострада при верижната катастрофа.

Верижна катастрофа с бус на полицията в Пловдив! Полицай е откаран в болницаДвижението в района на инцидента е затруднено

Той е откаран в болница.  По първоначални данни пострадалият е без опасност за живота, само с травми по крайниците.

Намясто да два патрула на пътна полиция и коли на сектора на Спецчастите. Близо 20 униформени са около мястото на инцидента.

Бусът и една от колите са в средата на пътя, а третият участник в страни, близо до спирка.  

Екипът от спецполицаи са пътували към ромската махала Столипиново, научи TrafficNews. Тематичните проверки продължават по гетата в Пловдив, така униформените проверяват наред за документи за самоличност, съмнителни лица и превозни средства, както и за необходимите документи на шофьорите.

В момента униформените издирват шофьора на "Фиат"-а.