Чужденецът, който рани с нож трима мъже в старозагорското село Загоре след скандал на кръщене е с турско гражданство.

От полицията уточниха, че няма опасност за живота на пострадалите. Скандалът е избухнал в събота към 22,45 часа. В помещение, което се отдава под наем за различни тържества, голяма компания празнувала кръщенето на осиновено от възрастна двойка момченце, пише Dnes.bg.

Както ви съобщихме, 35-годишният турчин бил сред гостите на празника. Той живеел с българската си съпруга в селото от 2 години в къща, която купили преди време. Бил известен с прозвището Мустафата и работел по оризищата наоколо. По неясни засега причини, вероятно заради спор каква да бъде музиката в заведението и след солидна алкохолна почерпка, турчинът се скарал с 47-годишния управител.

За да предотвратят разрастването на скандала, в помещението влезли трима млади мъже от Загоре, които в този момент били отвън. Това разярило Мустафата и той развъртял нож. В резултат на атаката му 31-годишен мъж бил прободен в корема. С рана в корема и пробито тънко черво той е настанен в интензивната клиника на старозагорската Университетска болница. Там е и вторият пострадал, който получил удар с ножа в гърба.

С порезна рана в гърдите се отървал Иван, който бил обслужен амбулаторно от медици в Спешния център и освободен за домашна лечение.