27-годишният Петър Пеев от пловдивското село Поповица ще се изправи пред Окръжен съд-Пловдив в четвъртък. Той трябва да отговаря пред Темида за причинена смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена лека телесна повреда върху Йордан Минков, който е от същото село.

Инцидентът е станал миналата година, през месец юни, като на фаталната дата в село Поповица се провеждал традиционен събор. Починалия Минков и сина му Петко Минков се събрали с приятели и употребили голямо количество алкохол.Около 1:00 часа, преди да свърши мероприятието,  пострадалият баща легнал да спи на земята, защото бил много пиян. Синът му обаче решил да го вдигне, за да се прибират.

Мъж е с опасност за живота в пловдивска болница след пиянско сбиванеНападателят е арестуван

Така двамата мъже тръгнали към дома си, като при преминаването на  жп гарата в селото ги забелязал обвиняемият Петър Пеев. 27-годишният бил употребил голямо количество ракия и изглеждал много пиян. Той започнал да се заяжда със сина на починалия, но след като видял и бащата, с който имали стар спор, се запътил към него с думите „Падна ми сега”. Скарали се, а Пеев ударил Йордан.  При удара мъжът не могъл да запази равновесие и паднал, като  ударил главата си в бетонен блок. Вследствие на това  получил черепно мозъчна травма, а два дни по-късно Минков е починал в болничното заведение.

Наказанието, което е предвидено от закона по това обвинение е до пет години лишаване от свобода.