Районна прокуратура – Пловдив се самосезира по публикация на TrafficNews за запаленото и поругано знаме на НАТО в центъра Пловдив. 

Наблюдаващият прокурор е разпоредил проверка за извършено хулиганство – престъпление по чл. 325 ал. 1 от Наказателния кодекс. Според закона: Който извърши непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, се наказва за хулиганство с лишаване от свобода до две години или с пробация, както и с обществено порицание.

В хода на проверката, която ще бъде осъществена от МВР, ще бъдат снети обяснения от свидетели, изискани видеоклипове и др. Срокът за приключването е едномесечен.

Припомняме, че TrafficNews първи сигнализира за видеоклип, в който мъж, представящ се за Николай Ангелов, подбужда омраза и насилие, подритвайки и горейки знаме на НАТО и отправяйки послания като "Смърт за колонизаторите!". 

Разпоредената проверка за извършено хулиганство обаче не включва състав за подбуждане на омраза и насилие. 

На вниманието на прокуратурата: Гавра с НАТО в центъра на Пловдив! Мъж рита и пали знаметоНиколай Ангелов подбужда омраза и насилие