10 години по-късно и 570 000 евро по-малко – едно семейство си спомня с ужас за едно кошмарно преживяване. Годината е 2009. Датата - 27 март. Киро Киров е отвлечен от бандата на "Наглите".

"След 17 дни преговори и платен откуп от €517 000, той за щастие беше освободен "невредим". "Невредим"... малко бит, дехидратиран, отслабнал 15кг, не вкусил храна, с опасност за живота, тромб в крака и трайни физически и психически щети... "невредим"... 17 дни, в които живота на любим човек, буквално беше в ръцете ми. ЖИВОТЪТ му зависеше от всяка моя стъпка, от всяко мое действие и от всяко мое решение... Можете ли да си представите да попаднете в такава ситуация?", написа синът му Иван Киров във Facebook.

Киро Киров бил държан в изключително тясно, денонощно осветено помещение, в което не можел дори да се изправи. За похищението на Киров има задържани и осъдени. Задържани били 18 души. Осъдени - само четирима.

"Някои миличките разбирате ли били само пазили къщата.... те не са виновни разбира се... Двама осъдиха на 12 и двама на 18 години... Това ли е правосъдието, за такова тежко престъпление? Че и без малко, да ги пуснат предсрочно преди 2 години... Безобразие? Наглост? НЕ - БЪЛГАРИЯ!!!!", написа още гневно Киров-син.

Мъжът, който преди 10 години преживява ужасът да трепери за живота на родителя си в продължение на 17 дни пита иронично и къде са останалите жертви на "Наглите". Забравили ли са, "минало ли им е"?

"Защо няма снимка НИКЪДЕ, на главатаря на бандата, Йожи???? Снимка в интернет няма!!! И като го пуснат след няколко години, след като е отвлякъл, тероризирал, рязал на парчета, малтретирал, хора като ВАС, че и събрал над 3 000 000€ от откупи - той ще се разхожда СРЕД вас и вие НЯМА да можете да го разпознаете!!!! Благодарение на същите тези, които го осъдиха за 12 престъпления - един път, вместо да го оставят за цял живот в затвора! Честито!", написа още Киров.