Четиримата пловдивчани, обвинени, че са отвлекли и изтезавали мъж в града на тепетата, ще останат още седмица в ареста. В Апелативен съд днес трябваше да се гледа мярката им за неотклонение, след обжалване на първоинстанционното решение.

Както вече съобщихме, гнусната история се е разиграла в петък срещу събота миналата седмица през нощта, а един от участниците в злодеянието е 22-годишният син на Катя Лерца, която уби с джипа си полицая Делян Палазов на бул. "Санкт Петербург". От разследването става ясно, че Костадин и приятелите му, задигнали мобилния телефон на жертвата си, дебитна карта и сумата от 20 лева, след като му нанесли жесток побой. 

Преди седмица Окръжен съд наложи мярка за неотклонение "задържане под стража" на четиримата. 

Йордан Арбалиев, Стефан Харизанов и Илиян Смиленов и синът на Катя Лерца Костадин Костадинов не бяха доведени в съдебна зала. Чрез Скайп те се включиха в заседанието, което обаче бе отложено. Причината -  адвокат в болнични. Защитничката на  Арбалиев – адвокат Манова е претърпяла спешна операция късно снощи. До днес Йордан не е успял да организира защитата си, мкар тази сутрин да е упълномощил друг адвокат.

„Подписал съм пълномощно, но адвокат Теодора Димова днес не може да дойде. Каза, че следващия път ще ме защитава. Моля да отложите делото”, заяви Йордан Арбалиев в съдебна зала.

Така мярката срещу четиримата се отлага за 6 октомври. До тогава Йордан Арбалиев, Стефан Харизанов и Илиян Смиленов и синът на Катя Лерца Костадин Костадинов ще останат в ареста.

Как се стигна до ареста може да видите ТУК:

Четиримата похитители от Пловдив натикали брадвичка в гърлото на жертвата сиТе остават в ареста

Синът на Катя Лерца и още трима отвлекли пловдивчанин, били го и се гавлири с негоПохитителите са в ареста, образувано е досъдебно производство