Четирима пловдивчани са в ареста след отвличане и гавра с 44- годишен мъж, научи Trafficnews. Гнусната история се е разиграла в петък срещу събота през нощта, а един от участниците в злодеянието е 22-годишният син на Катя Лерца, която уби с джипа си полицая Делян Палазов на бул. "Санкт Петербург". 

В основата на престъплението, което в последствие се разпрострира върху няколко члена от Наказателния кодекс, стоят дълг от около 200 лева и липсваща моторна резачка. Макар и на пръв поглед причината да изглежда сравнително незначителна, тя довела до отвличане, грабеж, уронващи човешкото достойноство действия и дори закана за убийство. 

Жертвата е 44 - годишен пловдивчанин, който не работи никъде, но за сметка на това дължи пари на различни хора. Един от тях бил бащата на Костадин  - син на осъдената шофьорка. В петък вечерта младежът и негови приятели удалири по няколко питиета и отишли да видят кога длъжникът ще си върне борчовете. Намерили го в дома му и го поканили да се почерпят в ранчо, близо до ЖП линията в квартал Тракия. 

След бутилка водка страстите се разпалили и Костадин започнал да упорства гостът да върне дълга. Мъжът обещал в понеделник да възстанови част от сумата и също така да каже в коя заложна къща е оставил моторната резачка. 

Това обаче не задоволило компанията, защото четиримата го качили в колата на единия и потеглили към хижа "Здравец". Там го набили, съблекли му дрехите, заплашвали го и дори един от похитителите уринирал върху него. 

След това последвало предложение да го закарат до язовир "Антонивановци" /Въча/ , за да го хвърлят в него. Идеята обаче се видяла прекалено радикална на останалите участници, които решили , че наказанието му е достатъчно, качили го гол в багажника на колата и го върнали в Пловдив. Изхвърлили го заедно с дрехите му в покрайнините на града и изчезнали. 

В събота сутринта пострадалият отишъл в полицията и подал жалба. Няколко часа по-късно четиримата похитители - Борис К. /44/, Стефан Х. /33/ , Йордан А. /32/ и Костадин К. /22/ били арестувани. Образувано е досъдебно производство, което се наблюдава от прокуратурата. С постановление на наблюдаващия прокурор четиримата са задържани за 72 часа. 

Катя Лерца бе осъдена на две години и четири месеца лишаване от свобода и излежава присъдата си в Сливен. Подсъдимата е лишена и от право да управлява моторно превозно средство за срок от четири години. 

Припомняме, е на 13 май 2017 година Лерца прегази със 100 км/час полицаят Делян Палазов. Минути преди трагедията полицаят е спрял за проверка товарен камион. Излизайки на платното, той е видял движещия се с голяма скорост джип "КИА Спортидж" и е вдигнал палка да го спре. 

Джипът, зад волана на който е била 40-годишната Лерца, блъснал катаджията. Той се преметнал през предницата, чупейки обзорното стъкло и паднал. Автомобилът спрял след 70-80 метра. Служителят загина на място. 36-годишният полицай има съпруга и две деца - дъщеря на 14 г. и по-малък син на 6.

Само месец след като прегази катаджията Делян Палазов край парк Лаута, Лерца беше заловена да кара без книжка. През юни тя бе спряна от пътни полицаи в района на Бетонния мост в пловдивския район „Южен”. Жената  е управлявала сиво спортно пежо, но без книжка. 

,