Името на арестувания общински съветник Стефан Послийски при акцията на Басейнова дирекция нашумя още през 2019-а заради държавното звено. Тогава лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки пусна сигнал за рекет срещу депутата Александър Сиди и Стефан Послийски заради писмо на бившия директор на институцията Георги Семерджиев. Той бе сменен през 2018 година от Цветелина Кънева, която е далечна братовчедка на общинския съветник и женена за общинаря от ВМРО в община „Марица” Фарид Джамал Абдо.

В сигнала на Марешки се цитираше писмо от Семерджиев, в което са посочени двамата кадри на ВМРО. Семерджиев  твърдеше, че Сиди се е свързал с него и ако иска да запази поста си, трябва да се срещне със Стефан Послийски. Двамата се видели в близко кафе до Басейнова дирекция, като общинският съветник от ВМРО е казал, че за да бъде спокоен на поста си трябва да плаща по 10 000 лева на месец.  Последва скандал, като от ВМРО обвиниха Марешки и Семерджиев в клевета, като се заканиха, че ще заведат дело. Александър Сиди изкара документ от полицията, в който пишеше, че няма образувана проверка срещу него. 

Името му се спряга и като посредник между птицеферми в района, които са правили собствени каптажи за вода. Той е изготвял проектите и е придвиждал документите им Басейнова дирекция. 

Послийски е член на ВМРО и втори мандат общински съветник. Той е областен председател на структурата на патриотите. Също така е член на Контролния съвет на Фондация 2019. Името му фигурира в 4 търговски дружества -  ЕС ПИ КОНСУЛТ 2014 ЕООД,  КИТ КОРП ООД , ЕВРОКОНСУЛТ СТРОЙ ЕООД и  ВИ ЕС ПАРТНЬОРИ ООД. 

Занимава се с подготовка на различни проекти. На негово име има 4 дружества, с предмет на дейност  консултантска дейност , разработване и изпълнение на проекти, програми и стратегии за усвояване на структурни фондове, бизнес проекти и програми, маркетингови стратегии и международна търговия, внедряване на системи за качество, стопанска логистика, информационни и комуникационни технологии, изготвяне на анализи, проучвания и експертни оценки в развитието на малки и средни предприятия, търговско представителство и посредничество и др. 

Арестуваха пловдивски общински съветник по аферата "Басейнова дирекция"Обвиненията срещу него са за участие в организирана престъпна група