Общинският съветник  Стефан Послийски е бил арестуван днес в Пловдив, научи TrafficNews. Задържан е като съучастник в организирана престъпна група. Според информация от наши източници арестът е във връзка с разследването на злоупотреби и корупция в Басейнова дирекция. 

Послийски е член на ВМРО и втори мандат общински съветник. Той е областен председател на структурата на патриотите. Също така е член на Контролния съвет на Фондация 2019. 

Занимава се с подготовка на различни проекти. На негово име има 4 дружества, с предмет на дейност  консултантска дейност , разработване и изпълнение на проекти, програми и стратегии за усвояване на структурни фондове, бизнес проекти и програми, маркетингови стратегии и международна търговия, внедряване на системи за качество, стопанска логистика, информационни и комуникационни технологии, изготвяне на анализи, проучвания и експертни оценки в развитието на малки и средни предприятия, търговско представителство и посредничество и др. 

Градският председател на ВМРО Борислав Инчев заяви пред TrafficNews, че не знае за въпросния арест и все още няма официално изявление от властите, поради което не може да коментира.

Послийски има и далечна роднинска връзка с арестуваната шефка на Басейнова дирекция Цветелина Кънева. 

Днес полицейската акция в Басейнова дирекция бе подновена. Този път в операцията участват освен пловдивските СПС и Икономическа полиция, Специализирата прокуратура и представители на КПКОНПИ. Следствените действия са по досъдебно производство, образувано от Специализираната прокуратура. Извършват се претърсвания и изземвания с цел събиране на доказателства, разпитват се служители в дирекцията. 

След като в понеделник бе отведена от работното си място с белезници, вчера следобед  Кънева е била освободена под гаранция от прокуратурата. Мярката й е променена от "Задържане под стража" в гаранция и тя е освободена срещу 5 000 лева. Кънева се е прибрала в дома си, но днес, в 6.45 часа отново е била отведена от полицаи и служители на КПКОНПИ, съобщиха нейни близки. "Дойдоха и пак я отдедоха. С адвоката й търсим от сутринта, но нямаме връзка с нея. Към момента не е известно къде и защо е отведена" коментира за TrafficNews съпругът на Кънева д-р Абдо. Той заяви, че жена му е в шок и се тревожи за нея. "Цветелина има проблеми със сърцето. Не знам още колко ще издържи" каза лекарят.  

По непотвърдени сведения е откарана в сградата на полицията на ул. "Княз Богориди", където се намира ДАНС. 

В 14 часа Окръжен съд ще гледа делото за отстраняването й от длъжност по искане на прокуратурата.