Щети за близо 55 бона е нанесъл Георги, запалил колите на таксиметров бос

Отново бе направен опит за стартиране на делото

01.10.2024 21:30 3082 0
Щети за близо 55 бона е нанесъл Георги, запалил колите на таксиметров бос

Георги Шиков, който запали автомобилите на таксиметровия бос Мариян Киров през март 2021 година, за пореден път застана пред съда. Отново бе направен опит за стартиране на делото, но уви – и този път процесът бе отложен.

Припомняме, че 8 таксиметрови автомобила, собственост на таксиметровия, бос бяха изпепелени  в пловдивското село Ягодово. Палежът е станал на 24 март 2021 година, като сигналът до спешния телефон 112 е подаден в полунощ. На местопроизшествието пристигнали екипи на пожарна и полиция, и въпреки бързата намеса на огнеборците напълно са изпепелени 6 превозни средства с различни марки, а по други две - бус и лека кола, щетите са частични.

Автомобилите са собственост на 43-годишния асеновградчанин Мариян Киров, който от години е един от основните играчи на пазара за таксиметрови услуги в Пловдив. 

Мъжът, подпалил такситата на Мариян Киров, влезе в съда с качулка и белезници

Мариян Киров за палежа на такситата му: Очаквах го! Поръчката е от конкуренти 

По време на разпоредителното заседание Георги Шиков отново се изправи пред съдебния състав на Окръжен съд. Той обаче бе сам – защитникът му липсваше. Шиков се опита да се свърже с адвокат Николай Гунев, но последния не отговори. Шиков категорично отказа да се гледа процеса без защитник. В залата липсваха и представители на таксиметровата фирма на Киров. Поради тази причина делото бе отложено за ноември.

Георги Шиков е семеен, без криминални регистрации. Работещ. Все още не ясен мотива за палежа, макар в първоначалните си обяснения Шиков е заявил, че личен афект е продиктувал действията му.

Според обвинителния акт причинените щети са в изключително големи размери, а именно близо 54 хиляди лева. Първоначално случаят бе поет от Районна прокуратура, но в последствие, след калкулиране на размера на щетите, случаят бе предаден на компетенцията на Окръжна прокуратура.

Акценти

Изпрати новина