Гонката, която се разигра в понеделник в района на Сточна гара и завърши с блъсната патрулка, започнала с обида на униформените. Както TrafficNews.bg съобщи, след преследването 44-годишният шофьор - Айдън от Асеновград, който е криминално проявен, е задържан и за щастие няма пострадали. От наши източници научихме още, че в нощта на екшъна агресивният мъж не е бил сам в колата.

Всичко започнало около 22 часа на булевард  "Найчо Цанов". Полицейски екип подал сигнал със стоп палка на лек автомобил „Пежо“. Водачът намалил скоростта, отправил обидни думи и изрази към униформените и продължил.

Екшън на Сточна гара! Кола блъсна патрулка, на мястото има 8 патрулки и линейка СНИМКИСпоред очевидци автомобилът не е спрял на стоп палка

Малко след това  е спрян и задържан. По време на проверката асеновградчанинът не се подчинил на разпорежданията на полицаите и им отвърнал с грубо поведение.

По време на проверката той потеглил и се блъснал в спрялата пред него патрулка. Тестван е за алкохол и резултатът е отрицателен. От автомобила е иззет един нож и газов пистолет.

Първоначално мъжът е бил задържан за 24 часа, като с прокурорско разпореждане мярката му е удължена на 72 часа, научи още TrafficNews.bg. Той е привлечен като обвиняем, като в момента спрямо него е повдигнато работно обвинение за хулиганство спрямо орган на властта.

44-годишен шофьор е блъснал патрулка снощи в Пловдив, бягал от проверка СНИМКИМъжът е от Асеновград и е с криминални регистрации