Ново обвинение, за измама на още 15 души, е повдигнато срещу Сергей Димитров, който се представял като депутат от "Продължаваме Промяната". Това стана ясно по време на заседанието в Окръжен съд, където Сергей Харварда обжалва мярката си за неотклонение.  Той се появи в съда в доста по-семпъл аутфит, в сравнение с явяването си на първа инстанция и поиска да бъде освободен под парична гаранция. 

Адвокатът му Деница Чингарова настоя съдът да не приема новото обвинение, тъй като било повдигнато по -късно. Тя заяви, че новите свидетели на измамите са се появили , след като случаят е бил описан от медиите. Те се надявали по този начин да си получат парите обратно. От държавното обвинение настояха Димитров да остане зад решетките, тъй като е извършил тежко умишлено престъпление. 

От прокуратурата съобщиха, че след като Сергей Димитров е задържан, на следващия ден са разпитани 12 свидетели , а след това още 9. Те са разказали, че Димитров се представял като депутат и обещавал да узаконява къщи, вземал е суми за завеждане на дела от наследници на лице, починало при трудова злополука. Харварда се е представял и за адвокат, занимаващ се с имотни дела, като е оставял свидетелите да го чакат пред съда и лъжел, че е в друго заседание. Димитров се е представял като човек, който работи с партии, при което е обещавал уреждане на кредити и финансиране по европроекти. Твърдял, че има много възможности и е водил потърпевшите в офиси, като ги представял за негови. Обещавал е съдействие при загубени валидности на телкови решения. Представял се е като общински съветник, който може да помогне на потърпевшите да закупят общински имоти. 

"Ако бъде пуснат под гаранция, ще съдействам на съда. Ще се явявам там, където трябва" заяви Димитров, но съдът го остави в ареста, тъй като има опасност да се укрие и да извърши още измами. Магистратите приеха, че няма пречка новото обвинение да бъде прието, тъй като разследването не е приключило и може да се повдигат и други обвинения.