„Когато Десислава Стоянова е била натъпкана в раклата е била в мозъчна смърт, а след това вътре сърцето й е спряло.Имало е удар в областта на лицето, душена е. Била в е мозъчна смърт, но физическата е настъпила след като е била поставена в раклата”, това заяви пред репортери прокурор Петър Петров след разпоредителното заседание по делото срещу Светослав Каменов.

Както TrafficNews съобщи по-рано процесът срещу 43-годишният мъж ще се гледа по реда на особените правила. Все още Каменов не е дал обяснения и не се знае дали ще признае всички факти и обстоятелства около обвинителния акт. Въпреки това последващите заседания ще протекат с редуциран брой свидетелски показания и експертизи от вещите лица.

„Тъй като вече са в сила новите наредби в Наказателния кодекс, не можем да пледираме по точка втора на член 371. Поради тази причина желаем делото да е по точка втора, а именно част от свидетелите и вещи лица да бъдат разпитани. Това обаче не означава, че Каменов признава фактите и обстоятелствата. На следващото заседание, председателят на състава ще го попита именно това и тогава ще разберете какво ще пледира клиента ми”, заяви адвокат Снежанка Почева, защитник на обвиняемия Каменов.

Срещу него са повдигнати две обвинения – за причиняване на смърт по особено жесток начин и за обсебване на автомобила, поверен му от жертвата Стоянова.

По време на процеса съвместно ще се разгледа и гражданския иск, депозиран от майката на убитата Десислава. Йонка Нитова е предявила иск за 150 хиляди лева за причинените й неимуществени вреди.

Близки на убитата рейндържка от Сопот искат от обвинения за убийството й 150 хил. лвПрез декември Светослав Каменов отново ще се изправи пред съда

В съдебната зала стана ясно, че Каменов има предишни осъждания, но в момента той е реабилитиран.

„Има 4 общо предишни осъждания. Едното е за издръжка, но е прекратено. Едно е за шофиране в нетрезво състояние, но другите две не мога да кажа в момента. Последното изтърпяно наказание е от 2014 година”, каза още прокурор Петров.

В средата на декември Светослав Каменов ще се изправи отново пред съда. Освен свидетелите и вещите лица, показания ще бъдат дадени и от самия него. До тогава остава загадка дали 43-годишният мъж ще признае вината си или ще пледира за невинен.

Тялото на рейнджърката Десислава Стоянова било открито в ракла, престояло там 8 дни ВИДЕОСветослав Каменов имал три мисии зад граница, бил в Ирак по време на атаката в Кербала

Светослав Каменов е направил частични самопризнания за убийството на рейнджърката ВИДЕОНе се изключва нито една версия за мотивите му за жестокото убийство, каза окръжният прокурор