Мъж и жена от Пловдив са задържани след наркосделка край Пловдив. Униформени са спрели последователно за проверка лек автомобил, марка БМВ, управляван от 42-годишен мъж, както и  такси, в който пътувала 33-годишна.  При извършен личен обиск в дрехите на жената били намерени две пресовки хероин, с общо тегло 988, 74 грама, чиято стойност е около 30 000 лева.  Установено е още, че дамата първоначално пътувала в колата на 42-годишния, след което се прехвърлила в случайно наето такси в Пазарджик.

Двамата се движели от Септември към Пловдив. При обиск в жилището на двойката в Пловдив, били иззети мобилни телефони.

В хода на разследването полицейските служители установили и лицето, от което обвиняемите придобили хероина – 47-годишен. Той  живеел в Септември. Извършено било претърсване в къщата и в магазина му в града, където са били открити и иззети устройство за изградено видеонаблюдение, мобилен телефон и електронна везна със следи от хероин.

Тримата са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Пловдивчаните са привлечени като обвиняеми за държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество – хероин. Продавачът от Септември пък е обвинен за разпространение на горепосочения хероин.