Бургаският окръжен съд осъди на доживотен затвор 28-годишния айтозлия Теньо Енчев, който преби жестоко до смърт 19-годишната си приятелка Ивета Тинева пред очите на 3-годишния им син. Тъй като убиецът призна вината си и поиска съкратен процес, присъдата му бе намалена на 25 години.

Във фаталната вечер на 16 юни 2018 г. Теньо и Ивета се скарали, а младият мъж започнал яростно да удря приятелката си в главата, в корема и по цялото тяло. По-късно пред разследващите Теньо призна, че се вбесил, че Ивета оставила детето им дълго време напишкано. Младият мъж употребява наркотици и е бил дрогиран по време на убийството.

19-годишната жена направила опит да се защитава, но без ефект, тъй като Теньо бил по-силен от нея. След множеството удари Ивета паднала на земята - със счупен нос, натрошени зъби и синини. Теньо обаче не се спрял и продължил да издевателства над момичето, което той самият описва като "любовта на живота му", пише dnes.dir.bg. От направените експертизи става ясно, че 19-годишната Ивета е била подложена нещо невиждано - веднъж паднала на земята, Теньо се разярил сякаш повече и продлъжил да налага беззащитната девойка с ръце. Удрял я предимно в главата и корема. Когато се уморил, започнал да я рита. На пристигналите полицаи пък казал, че тя паднала по стълбата. Черепът на Ивета буквално бил раздробен, тя изпаднала в безсъзнание, малко по-късно издъхнала в болница.

Ужасяващият побой станал пред очите на 3-годишния им син Атанас, стана ясно в съдебната зала. И до днес момченцето, което се отглежда от роднини, се буди с плач през нощта и вика "Теньо уби мама Иве". 

"Тъпкал е тялото й с крака, избил зъбите й. Смъртта е настъпила бавно. Въпреки че е била на земята в кръв, той продължил да я рита с маратонките в главата. Тя е осъзнавала ужаса. Подсъдимият е осъждан 10 пъти", заяви прокурорът, който поиска доживотен затвор.

Обвиняемият пък бе лаконичен: "Искрено съжалявам. Не съм искал това да се случи. Нямам право да искам от вас каквото и да е, вие решете съдбата ми", обърна се той към съдия Даниел Марков.

Майката на Ивета - Димитринка Тинева се разплака, когато чу присъдата.

"Такъв е законът", каза през сълзи жената, която днес призова всички момичета да не чакат и когато усетят, че стават обект на насилие да не мълчат, а да потърсят помощ, за да не свършат като детето й.

Съдът постанови Теньо Енчев да й изплати 150 000 лв. кръвнина, още 200 000 лв. на 3-годишния си син, но магистратите не уважиха иска на брата на момичето също да получи обезщетение.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален "строг" режим в затвор. Присъдата на Окръжния съд обаче не е окончателна и подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.

Преди да пребие до смърт Ивета, Теньо купил подаръци на нея и дететоДвамата седнали “на по ракия“ още на обяд

Теньо, приятел на убитата Ивета – вероятно е бил дрогиранТой пребил момичето с юмруци в главата