Стоян Зайков-Чане е планирал убийството на бившата си приятелка Милена Шишкова, а не го е извършил в изблик на гняв след скандал. Това сочи продължаващото разследване на престъплението в Костенец,  научи TrafficNews.    

Версията на криминалистите е, че 38-годишната фризьорка умишлено е провокирала Чане със снимки и клипчета във Фейсбук, на които тя се забавлява по заведения. В същото време тя категорично е отказвала да се събере отново със Стоян, което е събудило ревност у него и подозрения, че тя вече има нова сериозна връзка. 

Описваният като спокоен и премерен в действията си бивш затворник губел контрол, когато се чувствал пренебрегнат от жена, твърдят неговите познати. И напомнят как Чане е подпалил площадката пред блока, където живеела една от предишните му любовници след като тя го зарязала.  

Бившият затворник е направил план за действията си поне десетина дни преди да застреля Милена, смятат участници в разследването.  Затова е подготвил внимателно и следващите си действия, подбирайки къде и как да се укрие след убийството. 

Това обяснява и защо вече 12 дни Чане е неоткриваем за полицията, въпреки мащабната акция по издирването му. Вече е ясно, че Зайков няма в себе си никакви лични документи, защото те са намерени подредени и прибрани в дома му.  

В момента в Костенец видимо няма толкова масирано присъствие на служители на МВР, а хората са все по-притеснени от слуховете, че Чане се укрива някъде наблизо. 

Мнозина припомнят, че на шестия ден от първото убийство е бил застрелян Валентин Петров, съсед и братовчед на Чане. "Нищо чудно сега отново да има нова жертва", опасяват се местните.

Версия: Чане получавал информация за полицейските хайкиПодозират, че може да има помагачи, нова мълва пък го брои за мъртъв заедно с Милена