52-годишният Иван Иванов застана пред Пловдивския окръжен съд с обвинение, че е причинил по непредпазливост смъртта на 21-годишния моторист Недялко Бакалски. В съдебната зала стана ясно, че делото срещу него ще протече по общия ред с разпит на свидетели и вещи лица.

Искам да излезе обективната истина. Аз почти не живея, живея само с една мисъл - да разбера какво се е случило”, бяха единствените думи, които каза пред магистратите Иван Иванов. На практика, той отказа да признае вината си и да се възползва от някоя от съкратените процедури предвидени в закона.

Инцидентът е от 5 май 2022 година, на прелеза на булевардите „Шести септември” и „Копривщица”. Иванов карал автомобила си по бул. "Копривщица", когато на кръстовището със "Шести септември" блъснал движещия се по другия булевард 21-годишен моторист. Според автотехническата експертиза колата се е движила с около 28-30 км./ч, а моторът с 50 км./ч. При удара Бакалски изхвърчал от мотора, прелетял над автомобила, паднал и си ударил тежко главата. Издъхнал 7 дни по-късно в болница, а родителите му избрали да дарят органите.

Обвинението срещу Иван Иванов е за причиняване на смърт по непредпазливост, в следствие на нарушаване на закона за движение по пътищата - отнемане на предимство и движение с несъобразена скорост.

Следващото заседание по делото е насрочено за 28 март тази година.