Валиумния изнасилвач - Йохан Стелингверф остава в ареста. Това постанови преди минути Софийският районен съд.

Според магистратите има достатъчно доказателства за изнасилванато и на втората жертва - унгарска гражданска. Те потвърдиха и наличието на втората предпоставка за взимането на най-тежката мярка „задържане под страж”, а именно наличието на реална опасност от извършване на друго престъпление. Това становище се извежда от самия механизъм за извършване, на престъпленията. Според съда съществува възможност, Стелингверф да примами нова жертва да го посети в апартамента му. Той като жилището, който обитава е под наем, съществува и опасност нидерландецът да се укрие.

След произнасянето на решението, съдебната охрана постави белезници на ръцете на изнасилвача и го отведоха към следствения арест.

Припомняме, че днес в началото на мярката стана ясно, че обвиняемия не е осъждан, а пред магистратите Йохан уточни, че се занимава с туризъм и сделки с недвижими имоти.

Адвокатите представляващи обвиняемия изказаха мнение, че разпита на пострадалата наподобява еротичен разказ на шестокласничка.

Какво каза пред магистратите Йохан Стелингверф вижте ТУК:

Йохан пред съда: Ще докажа моята невинностЗащитата на Стелингверф помоли да бъде отхвърлено искането за задържане под стража