Делата спрямо пловдивския транспортен бизнесмен Румен Рончев продължават да валят, както и опитите на частни съдебни изпълнители да продадат имуществото му.

Уведомителни писма от Пловдивския съд и от частни съдени изпълнители вече заемат по-голямата част от пространството около входа на фирмената база на дружествата „Розова долина” и „Ню Транс Груп” на улица „Дилянка” в Шекер махала. От тях личи, че се водят редица частни граждански дела, както и изпълнителни срещу бизнесмена. 

Последната показна от ЧСИ е от преди два дни - 29.10.2021. В нея е описани, че Рончев трябва да се яви в офиса на съдебния изпълнител, а причината са задължения на една от фирмите „Розова долина ЕКС”. Съдебни служители многократно издирват Рончев на адреса, но поради липсата му оставят множеството уведомления, с които го приканват да се яви в съда или в офиса на частния съдебен изпълнител. 

"Ако не се явите, за да получите призовката/съобщението с книжата в указания срок, те ще се приложат към делото и ще се считат за редовно връчени", гласят още документите. 

Румен Рончев обаче няма как да се яви, тъй като бе арестуван за трафик на дрога в Одрин. Преди около година, на 5 септември 2020, турските власти организираха хлопка на Рончев. 

В камион на бизнесмена, натоварен със стока, турската полиция тогава открил 28 кг марихуана. Цената на намереното количество бе изчислена на близо 300 000 евро. 

Оказва се, че пловдивският транспортен бос е бил следен от дълго време, след постъпила информация, че камионите му са замесени в трафик на дрога. Така в началото на септември е бил изпратен сигнал за нова пратка. ТИР-ът на Рончев е влязъл в Турция и малко след границата спрян. Направена е била щателна проверка, както и обиск. Така бива намерена дрогата.

Камионът е регистриран на една от фирмите на Рончев. Турските полицаи накарали водачът да се обади на шефа си и да го уведоми, че превозното средство се е развалило.

Така и станало – след проведения разговор, Румен Рончев потегля към южната ни съседка. Там обаче го очаква капан. Още при доближаването му до камиона, бизнесменът е бил закопчан.

През март е било започнато делото срещу Рончев. В последствие той е бил признат за виновен и излежава осъдителна присъда за трафик на дрога. Какъв е размерът на присъдата му обаче никой не посочва.

По-интересното е, че от Пловдивският съд продължават да издирват бизнесмена, предвид, че при тях трябва да има информация за това, че Рончев изтърпява наказание лишаване от свобода в друга държава - Турция. 

Дълговете на Рончев обаче продължават да са на дневен ред. Базата му от 7,6 дка в Шекер махала отново е на търг, като този път наддаването ще започне от 1 084 000 лева. Имотът е ипотекиран, но освен банката кредитор, пари от фирмите на Рончев търсят още НАП, към които има големи дългове, както и към контрагенти, които е завлякъл.

Междувременно базата на ул. "Дилянка" е напълно изпразнен. Всичко от офисите е изнесено, мебелите също. Сметките му също са запорирани. Всички камиони са продадени на търг. Сумите обаче не покриват борчовете на Рончев, затова изпълнителните дела към него ще продължат. 

Самият бизнесмен обаче е със незавиден съдебен статус и у нас. Той се сдоби с присъда преди няколко години, след като заедно с любовницата си – Миглена Каканашева бяха признати за виновни за обсебване на лек автомобил – Мерцедес.

А междувременно уведомленията ще продължават да се трупат.