Сашо Чешкия, който нападна, обра и се гаври с жена над 4 часа в Пловдив, се изправи за първи път пред съда. Пред Окръжните магистрати застанаха и съучастниците му – Мария Петкова и Валери Иванов.

Както медията ни съобщи, посегателството стана в началото на ноември. Пловдивчанка, занимаваща се с най-древната професия, подала сигнал за сексуален тормоз срещу Чешкия. Тя разказала пред полицаи, че мъж от София я е навестил. Имали уговорка за едночасова среща, но нещата излезли извън контрол. Повече от 4 часа мъжът се гаврил с нея. Всичко това се е случило в квартирата на дамата в район „Северен”.

Тормозът приключил, мъжът си тръгнал, а пловдивчанка се обърнала към органите на реда. Макар да не е виждала Пеньо Мангъров, тя знаела, че клиентът е с прякор Чешкия. Това и предала по време на разпитите.

Междувременно Мангъра бил с наложена мярка „домашен арест”, която трябва да изтърпява в София. Униформени веднага са поели сигнала и са посетили адреса в столицата. Оказало се обаче, че Пеньо не е в дома си, а е в болница. Справка показала, че много преди да е подаден сигнала за сексуалния тормоз, Мангъров е приет в лечебното заведение с усложнения от коронавирус. Той не е напускал болничната стая, както болницата и София, научи още TrafficNews.

Оказало се обаче, че в столицата се подвизава още един мъж с прякор Чешкия. Той се казва Александър. Последният е открит и отведен в пловдивски арест.

Пеньо Мангъров забъркан по грешка в нов секс скандал в ПловдивОказало се обаче, че бизнесменът се лекува от COVID-19 в столична болница

Жрица се жалва в полицията, че е й липсват 12 хиляди, после връща разследващите - била ги намерилаСъщата се обърка и преди седмица, когато съобщи в полицята , че е изнасилена от Пеньо Мангъров

Оказало се, че Александър Димитров не е действал сам. Той е имал съучастници – Мария и Валери. Сашо Чешкия притежавал незаконен пистолет. С него той заплашил Симона Д. да му предаде всичките си спестявания и ценни вещи. Той дори я заплашил, че ще я убие. Така момичето предала 3100 лева на Сашо, бижута и ценности – всичко за близо 8 бона.

Спрямо тримата е повдигнато обвинение за изнудване, заплашване и грабеж.

Освен това срещу Сашо има и още две обвинения – за държане на дрога и за притежание на незаконно оръжие.

Днес Александър Димитров, Мария Петкова и Валери Иванов застанаха пред Окръжен съд. Разпоредителното заседание обаче бе отложено, тъй като една от съдебните заседателки липсваше, както и защитника на Димитров.

„Искам да ми бъде назначен служебен адвокат. Моят се отказа от мен, тъй като не му платих хонорара”, каза Сашо Чешкия.

Освен това потърпевшата Симона също не бе в залата. От 6 месеца тя не обитава апартамента си в Кършияка и органите на реда не могат да я открият. В съдебна зала днес Мария Петкова пък за първи път получи обвинителния си акт.