Бизнесменът Румен Рончев за пореден път обжалва наложената му мярка за неотклонение "Задържане под стража", научи TrafficNews.bg. Днес следобед транспортният бос ще се изправи пред Окръжния съд с искане да се прибере у дома. 

Миналата седмица първата инстанция за пореден път отказа да уважи искането на Рончев и го остави зад решетките. Основният мотив на защитата е, че обвиняемият е възстановил цялата сума на пострадалото юридическо лице - Софауто. Той е обвинен в измама, в съучастие с дизайнерката Миглена каканашева - Мегз, тъй катоса обявили за откраднат джипа й "Мерцедес", а след това са го продали. Заради тези щети той е привлечен като обвиняем заедно с  Мегз и братовчед й.

 Припомняме, че скъпото возило бе обявено за откраднато през лятото, но по данни на разследващите "кубчето" е станало "жертва" на схема за източване на пари. Припомняме, че мерцедесът е собственост на лизинговата компания "София ауто". 

След ареста на бизнесмена избухна война между съпругата му Зорница Рончева и Каканашева. Няколко дни след това дизайнерката се настани в офиса на фирмата му, придобивайки 50 % от дружеството. На последните дела в съда присъства само дизайнерката, а Зорница Рончева се е дистанцирала от случая. 

Какво ще е решението на Окръжен съд - четете по-късно в TrafficNews.bg.