Около 17 часа вчера скандалният и агресивен род Сребреви от карловското село Розино нападнал с пушки, колове и камъни фамилията Ескендерови. От 15 души, които са задържани в РУ-Карлово заради кървавия ромски екшън, осем са оставени за 24 часа в ареста. Шест от тях са рода Сребреви, двама са от Ескендеровите. 

Оказва се, че освен двамата тежко ранени със сачми в краката и тялото, които са оставени в болница, още четирима роми са били откарани с травми за медицински прегледи, съобщи Блиц. Намерени са двете ловни пушки, с които Сребревите са стреляли вчера по Ескендеровите. Арестуван е и един от фамилията Сребреви, който е стрелял и се беше укрил. Той е намерен в махалата.

Цяла нощ селото е окупирано от целия наличен състав на РУ-Карлово и служители на специалните полицейски сили от Пловдив. Извършени са три огледа, а четвъртият продължава и в момента.

Припомняме, че от рода Сребреви са двамата убийци на известния карловски бизнесмен Георги Рогачев. Преди няколко години тълпа разбеснели се роми зверски уби Рогача. Двама от Сребревите излежават дългогодишни присъди за това. 

Преди 4 години на бензиностанция в селото разярени роми пребиха със сопи и лопати Рогачев. Пререканията станали заради 20 лева за гориво. В резултат на зверския побой бизнесменът почина след един месец в кома в болницата. Оцеля по-малкият му брат -известният в миналото с връзките си в ъндърграунда Кольо Рогача. Тогава той поиска кървава вендета за тези, които убиха Георги Рогачев, рокери се вдигнаха на протест, махалата месеци бе окупирана от полиция и жандармерия. Убийците на Рогача - Николай Стоянов и Иван Стоянов, получиха съответно 18 и 20 години затвор, но в Розино усилено се коментира, че не само двамата са отговорни за смъртта на бизнесмена.