Ромите, били и обрали възрастен мъж край Пловдив - виновни! Ето какви присъди получиха

Един от тях получи условно наказание

Пловдив
31.07.2020 13:10 5646 3
Ромите, били и обрали възрастен мъж край Пловдив - виновни! Ето какви присъди получиха

Ромите биячи от Трилистник получиха своите присъди. 32-годишният Павел Асенов и 16-годишният Ангел Красимиров Маринов се признаха за виновни и сключиха сделка с прокуратурата. Те бяха обвиняеми за побой и последващ грабеж над 86-годишният Христо в пловдивското село Трилистник.

Припомняме, че Павел и Ангел са проникнали в дома на Христо Васков, налагали са го по главата и са му отнели 100 лева. Ден по-късно двете лица са задържани от полицията. 

Асенов получи условно наказание. Той е наказан с 1 година и 6 месеца, отложени с 3-годишен изпитателен срок. Ефективна присъда пък получи непълнолетния Ангел. Той е осъден на две години лишаване от свобода. Припомняме, че 16-годишното момче излежава в момента предишна присъда, наложена през 2019 година за блудство с малолетна.

Споразумението между държавното обвинение и биячите е одобрено от Районен съд и е влязло в сила веднага.

Ромите биячи от Трилистник сключват споразумение, близките на жертвата – възмутениБлизките на жертвата и побойниците се скараха пред съдебната зала

Процесът срещу Маринов и Асенов трябваше да стартира на 21 юли. В съдебна зала обаче бе доведен единствено 32-годишният Павел. Оказва се, че Ангел е отведен в изправителния дом в Бойчиновци, а призовката му за явяване в съда е изпратена в пловдивския затвор. Поради това административно объркване, ход на делото не бе даден.

Пред наш репортер семейството на 86-годишния мъж разказаха, че Христо вече не е същия човек след нападението. Седмица след жестоката гавра, той е загубил говора си.

Близките на пребития и обран Христо от Трилистник: Всеки ден преживява зверството, загуби говора си

Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
3 Коментара
Сортирай по
коментар

Българин 11:26, 03.08.2020

от 17ти до 31ви август ще съм в отпуска. Смятам да се поразходя из страната в малките населени места. Много ми се иска да посетя и това село и дядото. А кой знае, може и да го зарадвам с нещо, както и онзи който е на свобода. Благодаря за локацията и предоставените сними.

Oтговора0
коментар

НЕ РОМИ 17:10, 01.08.2020

ЦИГАНИ не роми! Няма такъв превод даже и в google translate gypsy- циганин! Рилмляните са в Италия!

Oтговора0
коментар

Аз 13:58, 31.07.2020

Гнусни крастави мангали! Само мъчителна смърт за вас примати долни.Ще дойде деня в който ще започнем да бесим цигани по улиците за удоволствие

Oтговора0
Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина