32-годишният Павел Асенов и 16-годишният Ангел Красимиров Маринов, които пребиха и обраха 86-годишният Христо в пловдивското село Трилистник, признаха вина и са готови на споразумение

В съдебна зала бяха докарани и двамата обвиняеми. Пред магистратите и двамата заявиха, че не разбират български, не са грамотни и не знаят кога са родени. Павел дори заяви, че не знае дали е българин. В залата бяха отново близките на Христо Васков. Семейството отново бе възмутено от действията на Павел и Ангел.

"Те взеха на баща ми остатъка от живата му. За 100 лева да го пребият. Не ви ли е срам", извика се в съдебна зала синът на Христо.

Повод за това бе заявлението на защитата, че са възстановени щетите в размер на 117 лева. Сред признаването на вина, процесът премина на фаза обсъждане на споразумението. Заради непълнолетието на Ангел, заседанието продължи при закрити врати. Пред залата синът на Христо Васков и бащата та на Ангел влязоха в словесен спор.

"Така ли го възпита. Познавам ви, работливи сте и какво направи синът ти, взе живото на възрастен човек. Баща ми го е хранил", разплака се Васков -младши.

Очаквайте присъдата!