Роми нахлуха с ножове в заведение в Кърнаре.

Инцидентът станал по време на бал на дъщерята на собственика на заведението, което се намира в центъра на селото.

Около 23.30 ч. са влезли двама роми, поискали да останат. Тъй като заведението е било затворено за външни посетители са били помолени да напуснат многократно.

Те излезли, псувайки и плюейки. След около 10 минути се върнали с нож. Нападнали един от мъжете. Хванали го и тогава е бил подаден сигнал на 112, съобщи KarlovoPress.

След 5 минути пред заведението имало тълпа от роми, които започнали да чупят прозорци с брадви. Искали да влязат в заведението.

*Обновена в 16,20 часа

На мирен протест излязоха жителите на карловското село Кърнаре след снощния инцидент в селото, предаде репортер на TrafficNews.bg

"Нападнаха баща ми, той е с рана на ръката. Жена ми е бременна в четвъртия месец и беше в заведението в същия момент. Бяха се скрили с другите жени в ъгъла. Заради един стрес можеха да станат толкова поражения”, разказа синът на пострадалия – Николай Божков.

Жителите на Кърнаре направиха мирно шествие до ромската махала и поискаха незаконните постройки в селото да бъдат съборени.

Как премина протестът и какви са другите искания на хората – вижте във видеото:

 

"Те са длъжни да спазват законите на държавата както ние българите ги спазваме, никой не е казал да не живеят, но да живеят и да спазват законите.Има закони в тази държава да се спазват от всички", разказа Христина Рашкова, която беше една от протестиращите. 

"Ако са незаконни тези къщи, да се търси начин държавата да ги бутне", казва Ивана Харалампиева.

Жителката на Кърнаре Керекица Ненова разказа, че преди няколко дни е оставила прозореца на къщата си отворен и отишла за хляб. Когато се върнала, имал хвърлено одеало до прозореца, а стъклото било счупено.

„Влизат и в магазините, а магазинерките са се видели в чудо", споделя още възрастната жена, която се грижи и за своята внучка. 

Преди седмица заради забележка за силна музика, ром нападнаха семейство от Куклен. В ареста все още се намират петима от нападателите.