Делото срещу украинеца, убил с камиона си Северина Коралска и Ивайло Минчев край Пловдив, започва от начало.Днес Станислав Пислар отново ще се изправи пред Окръжен съд, като процесът е върнато на фаза "разпоредително заседание" .

До тук се стигна след серия заседания в Апелативен съд, където подсъдимият жалеше наложената му на първа инстанция присъда. Магистратите уважиха исканията на подсъдимия Станислав Пислар за рестарт на съдебния процес заради допуснати процесуални нарушения в Окръжния съд.

Станислав Пислар е бил лишен от правото му да се защитава, като не му е бил назначен преводач от украински, а е представляван от такъв на руски език. По този начин, Станислав не е разбирал още от досъдебното производство в какво е обвинен, както и в последствие по какъв начин ще се гледа делото.

Така делото се връща на Окръжен съд за ново гледане от друг състав.

Отмениха присъдата на украинеца, убил младо семейство край ПловдивДелото тръгва отначало заради допуснато процесуално нарушение в Окръжния съд

Фаталният инцидент стана на 122 км на магистралата край Пловдив. Преди да се вреже в лекия автомобил на Ивайло и Северина, камионът на Пислар е блъснал аварийна количка за ремонт. След удара преминал през мантинелата и така се стигнало до сблъсъка, отнел живота не само на съпрузите, но и на бъдещото им дете. Северина е била бременна в 7-я месец, стана ясно в хода на делото. Окръжният съд под тепетата осъди Пислар на 9 години затвор и го лиши от книжка за 10 години.

9 години затвор за украинеца, който уби с камиона си бременната Северина и съпруга й Ивайло край ПловдивСтанислав Пислар бе съкрушен от тежката присъда