Дисциплинарно производство е започнало срещу полицай от ОД МВР – Пловдив. Йордан Стойнов е завлякъл десетки семейства с хиляди левове. За да му дадат пари на заем, хората са се принуждавали да теглят кредити.

Част от потърпевшите са завели дела и ги спечелили. Въпреки сигналите, полицаят продължава да работи в пловдивската полиция.

Част от потърпевшите са от пловдивското село Войсил. Завлечени с пари са над 30 души. Потърпевша от селото на която полицаят дължи повече от 2500 лв. Разказва, че той бил квартален за Войсил и други околни села. Разказва и за друг човек, болен от диабет дал на Йордан Стойнов сума пари, която също не получил обратно. На мнение е, че хората ги е страх и според нея някой го закриля.

Друг потърпевш обясни, че е дал 2000 лв. на Стойнов за документи. Той му обещал да продаде земи и да върне парите. Вече 4 години развитие няма.

Със заповед на директора ст. комисар Йордан Рогачев днес е образувано дисциплинарно производство срещу младши инспектора.

Сформирана е комисия, която ще проведе дисциплинарното производство и ще даде становище за това, какво наказание да бъде определено на служителя.

 До тогава полицейският инспектор Йордан Стойнов  е отстранен от работа.