20-годишната Рангелина Ненчева, която е обвинена, че рекетирала Чавдар Чаушев - Чавдата да ѝ даде 20 бона, като го е заплашвала с насилие и че ще го обвини и съди за изнасилване, обяви, че е невинна пред репортер на TrafficNews.

Припомняме, че вчера трябваше да стартира процесът срещу девойката, ала не беше даден ход, тъй като по делото има още един обвиняем – Владимир Кръстев, който отсъстваше заедно с адвоката си. 

Ненчева е подсъдима по обвинение, че докато била непълнолетна само 3 месеца преди да навърши 18, е поискала парите от Чавдата, под предлог че така няма да обвини Чаушев в изнасилване и той да влезе в затвора. Освен това Ненчева упражнявала и насилие за целите на рекета. Според адвоката ѝ Стефан Паров обаче обвинението е несъстоятелно. 

Той обясни, че клиентката му наистина е имала сексуална връзка с Чаушев, ала като непълнолетна тя е била манипулирана да я осъществи. Редом с това той посочи, че смс-и и обаждания във връзка с рекета към Чавдар е имало от различни номера, но нито един от тях не е на клиентката му и тя няма връзка с тях. Самата Рангелина не е заплашвала Чавдата, нито е имала общо с тези послания, споделила тя пред адвоката си. 

"Заявил съм го още на досъдебната фаза. Той се е възползвал от нея, манипулирал я е, за да осъществи полов акт – и то акт с непълнолетно момиче. Той я е подвел. Тя обаче никога не го е заплашвала. Освен това какво означава заплаха - че ще си търсиш правата в съда... това е абсурдно. Не е имало никакво насилие, никакви заплахи, нито изнудване", това каза пред наш репортер адвокат Стефан Паров, който защитава Ненчева в настоящия процес. 

Самата Ненчева потвърди, думите на адвоката си и подчерта, че е жертва в ситуацията и са се възползвали от нея. 

"Абсолютно никаква вина нямам. Той се възполза. Чавдар спа с мен, когато бях на 16-17 години, според вас това нормално ли е", попита Ненчева, но и тя посочи, че не се е свързала с мъжа, нито е имала претенции към него. 

"Тя никога не е предявила претенции към него, няма производство срещу него. Една от причините е, че е била стресирана", посочи адвокат Паров. Той е категоричен, че дори в обвинителния акт е записано, че смс-ите и обажданията с изнудване са били отправени от източник, който до момента остава неустановен. 

"Как може неустановено лице да е изнудвало, а да е обвинена подзащитната ми. Защо не са намерили извършителя?", попита Паров.

Адвокат Паров ще поиска делото да бъде гледано при закрити врати поради това, че ще бъдат разкрити интимни факти и обстоятелства от интимния живот на Ненчева. На момичето е направена тройна психиатрична експертиза, която има за цел да установи дали тя е можела да взима осъзнати самостоятелни решения и да разбира последствията от постъпките си във времето, в което е имало контакт с Чавдата. 

Към момента на девойката е взета мярка неотклонение, а по така повдигнатите обвинения, законът предвижда затвор от 2 до 8 години и парична глоба до 5000 лева. Ако бъде призната за виновна обаче наказанието ѝ ще бъде намалено до 3 години лишаване от свобода именно заради крехката възраст.

По делото има още един обвиняем, а именно рецидивистът Владимир Кръстев. Според държавното обвинение Кръстев в заставил чрез измама и заплахи Чавдата да подпише пълномощно за автомобила му "Ауди А6", който по-късно обвиняемия дава в залог. Причинетите щети са лихви от 21 хиляди лева. Рекетът отново бил върху тезата за изнасилване, като Кръстев убеждавал Чавдата, че трети човек е платил 10 бона да "потули случая", за да не бъде обвинен и съден за изнасилване. Измамата обаче не свършила там. Кръстев излъгал Чавдата, че дължи още 10 бона на въпросния трети "избавител", като и че с мотоциклета на Чавдата „Кавазаки Нинджа“ е извършено престъпление и трябва бързо да се продаде. Всичко това той е извършил в условията на опасен рецидив, тъй като е осъждан за тежко умишлено престъпление. 

Рангелина обаче отрича да познава Кръстев. Никога не съм го виждала, не знам кой е, посочи тя пред TrafficNews. Адвокатът ѝ обясни, че Кръстев се сочил за приятел на Чавдар и самият Чаушев разказал на мъжа за неволите си с момичето. Кръстев решил на своя глава да лъже Чаушев, че е започнато производство срещу него, но трето лице платило на прокурора да "потули делото". Срещу това Чаушев трябвало да се отплати с горепосочените суми и залози. 

Самият Чавдар Чаушев отрече категорично обвиненията и посочи, че двамата обвиняеми са го вкарали в схема и за го завлекли с много пари.

"Всички доказателства срещу тях са налице. Завлякоха ме с над 40 хиляди лева и кола", посочи Чаушев. 

Очаквайте и неговата версия за събитията! 

Повече за първото заседание, на което не беше даден ход на производството, четете тук:

Изправиха пред съда Рангелина, обвинена за рекет от 20 бона със заплахи за изнасилванеРангелова и нейният съучастник Кръстев завлекли Чавдата с около 40 бона и кола