Радо Дилъра и бандата му, които бяха задържани по време на акция срещу наркоразпространението в Пловдив се сдобиха с присъди.

Както TrafficNews.bg съобщи , в хода на акцията на 25 януари тази година, в момент на наркосделка, в лек автомобил „Рено“ в жк „Тракия“ били задържани четирима пловдивчани. 24-часови полицейски мерки били взети и спрямо други осем лица, съпричастни към незаконната дейност.

При извършени девет претърсвания в жилища и автомобили, както и четири лични обиска, общо били иззети над 4160 грама амфетамин, близо 520 грама марихуана и 281 таблетки екстази.

Радо Дилъра и бандата му зад решетките след акция на Криминална в Пловдив13 души са в ареста, открити са близо 6 кг наркотици

На седем от задържаните лица са били повдигнати обвинения за държане и разпространение на дрога. Петима от тях обаче, сред които и небезизвестният Ради Дилъра, са сключили споразумение с прокуратурата, научи TrafficNews.bg.

Двама ще изтърпят ефективни присъди от близо 4 години, а останалите са се разминали само условни такива в размер на година и половина.

Двама от задържаните обаче не се признават за виновни – Рамис Шериф и Гюркан Юсеинов. При обиск у първия е открито едва 0.03 грама марихуана. Той отрича да е бил в бандата, а само е купувал от забраненото вещество.

Що се отнася до Юсеинов, той е бил в колата по време на акцията на спецполицаите. У него не са намерени пари или наркотични вещества, както и данни от СРС-тата за съпричастността му към деянието, разказа пред наше репортер адвокатът на двамата подсъдими.

Днес се е провело заседание срещу Юсеинов и Шериф  в Окръжен съд, което обаче е било отложено. Причината – допуснати грешки в обвинителния акт. По думите на защитникът, имената на замесените в схемата лица са объркани, както и регистрационният номер на реното. Още по време на разпоредителното заседание са били констатирани неточности в обвинението, които и към този момент не са били отстранени.

След месец отново двамата мъже ще се изправят пред съда.