53-годишната шофьорка Весела С. от Пловдив, която помете майка и дъщеря на ул. Брезовско шосе преди дни, излиза от ареста срещу 5 хиляди лева парична гаранция. Това съобщиха от Окръжна прокуратура-Пловдив.

Тя бе задържана за срок до 72 часа след инцидента, при който почина 13-годишната Габриела, а за взимането на мярката за неотклонение, държавното обвинение е взело предвид оказаното съдействие от страна на жената, самопризнанията й, разкаянието, както и семейното положение. Тя има постоянен адрес, от което се изхожда, че няма шанс да се укрие.

Припомняме, че тежкият инцидент стана във вторник около 17.20 ч.. Впоследствие стана ясно, че по-младата от пострадалите- 13-годишната Габриела А. е починала на път към болницата. Нейната майка, която е втората пострадала при инцидента бе откарана в УМБАЛ "Св. Георги" с леки наранявания.

Пробите за алкохол и наркотици на водачката с едногодишен стаж зад волана бяха отрицателни. Вероятната причина за тежката катастрофа е несъобразената скорост, с която Весела се е движила и разсеяност .

За престъплението е предвидено наказание от 3 до 15 години лишаване от свобода и лишаване от право на управление на моторно превозно средство.

 

Шофьорка помете две жени на пешеходна пътека в Пловдив, едната загинаДвижението се регулира от полицейски служители

Проверяват дали шофьорката, убила 13-годишно момиче в Пловдив, е говорила по телефона