Районната прокуратура в Пловдив образува досъдебно производство по чл. 331 и започна разследване заради пожара в пловдивския нощен клуб Premier live club. Разследването е срещу неизвестен извършител по обвинение за причиняване на пожар по непредпазливост, съобщиха от прокуратурата за TrafficNews. Проверката е възложена на Петор районно, като криминалистите трябва да установят причината за запалването и лицето, което го е направило. Направен е оглед на местопроизшествието. Срокът за приключване на дознанието е двумесечен. 

В неделя, около 1,30 през нощта в заведението избухна пожар, който наложи наложи евакуацията на 520 души от заведението.
Пожарът в клуба е тръгнал от фойерверки на торта. Първоначално посетителите помислили, че това е част от програмата на заведението, но след като се запалил тавана, всички 520 човека са напуснали обекта. По чудо няма пострадали.
Куриозното в случая е, че никой не е подал сигнал за пожара на телефон 112. Евакуацията е установена от случайно преминаващ патрул на полицията.

Минути след като пожарът е бил загасен, управата на заведението е пуснала вътре евакуираните клиенти. Огънят е унищожил част от тавана на заведението, от който висели овъглени парчета, а помещението било задимено.

„Най-вероятно някой от управата се е опитал да прикрие пожара, затова не е подаден сигнал на телефон 112 и са побързали да върнат хората вътре, което е недопустимо. Случаят „Индиго” щеше да бледнее на фона на това какво можеше да се случи тук”, коментираха източници от разследването.

Икономическа полиция, Пожарната и Инспекция по труда влизат на проверка в нощния клуб.

След пожара в Premier: Управата пусна клиентите обратно в задименото заведение