Районна прокуратура-Пловдив привлече в качеството на обвиняем 45-годишния мъж, който вчера прояви агресия срещу друг водач на надлез "Родопи". Срещу него се води бързо производство за хулиганство при управление на моторно превозно средство. Обвинението е за това, че на 10 април 2024 г. е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като по своето съдържание същите се отличавали с изключителни дързост и цинизъм.

Деянието е било извършено при управление на моторно превозно средство - лек автомобил, марка „Шкода“. За престъплението се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до пет години. Обвиняемият е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР на снощи. Днес, след като е бил привлечен в качеството на обвиняем, е бил задържан и за срок до 72 часа по НПК с постановление на наблюдаващия прокурор.

Предстои Районна прокуратура-Пловдив да  внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Районна прокуратура-Пловдив наблюдава и други две бързи производства за извършено пътно хулиганство на амтомагистрала "Тракия" на 10 април 2024 г. Към момента се провеждат активни процесуално-следствени действия за установяване на фактическата обстановка. След събирането на необходимите доказателства за изясняване на случая РП-Пловдив ще уведоми за предприетите от наблюдаващия прокурор действия.

Арестуваха мъжа, нападнал шофьорка на Кукленско шосе! Други двама се замеряли с бутилки на АМ „Тракия”Общо трима водачи са в ареста за агресивно поведение в Пловдивско

Мъж строши огледало на кола с ритници в центъра на Пловдив, недоволен как е спрянаАгресивният шофьор измъкнал и чистачките на автомобила, спрян на 4 пръста от него