Липса на свидетел за пореден път отложи делото на Никола Камберов – Синбад. Той е обвинен за това, че на 13 декември 2003 година е убил по особено жесток начин 26-годишния Божидар Моллов в Столипиново.

Заседанието започна с разпит на поемното лица, което е било по време на следствения експеримент в ромската махала преди две години. Искането за даването на показания дойде от адвоката на Синбад. Според Красимир Елдъров показанията на поемното лице ще внесат яснота как се е провел експериментът и дали е бил манипулиран обвиняемият.

Това обаче не се случи, тъй като свидетелят не помнеше съществени моменти от въпросния ден.

Председателят на съдебния състав показа документите и фотоалбумите на Радослав Орлов, за да го улесни в спомените си.

„Аз бях изпратен на експеримента сам, като нареждането бе от шефа на охранителната фирма, в която работя. Аз съм сотаджия и често ни викат за поемни лица. Не помня почти нищо от този експеримент. Помня подсъдимия, но не и подробности. Това май е моят подпис, но аз се подписвам различно, когато съм в полеви условия. В махалата научих, че става дума за убийство и че някой е наръган. После бяхме на река Марица. Там разбрах, че има хвърлен нож, но не помня дали са го намерили, или го издирват”, заяви Орлов.

Той сподели още, че често е бил викан за поемно лице от полицията. Поради тази причина много от нещата не може да запомни.

Второто поемно лице – Ангел Николов, не се яви за разпит в съда. Той е заявил, че ще пътува извън страната и не може да отложи екскурзията си, тъй като била платена преди месеци.

Поради тази причина адвокат Елдъров поиска отлагане на делото. Защитникът подложи на съмнение думите на Радослав, сравнявайки го с „професия поемно лице”. Той заяви още, че лицето не е случайно и незаинтересовано, а обратното. Охранителите са в услуга на органите на МВР и могат да са пристрастни.

Магистратите уважиха искането на Красимир Елдъров и отложиха заседанието за нова дата.

Без присъда за Синбад! Призовават нови свидетели, делото не било изяснено СНИМКИАдвокат Елдъров смята, че полицията е манипулирала подсъдимия

Видео показва как Синбад е намушкал Моллов в ПловдивКриминален полицай: Той призна всичко! Камберов: Този ме би!