Пловдивчанката Бойка Янушева, известна с прозвището "Черната вдовица" , е задържана за пране на пари при акция на БОП - Пловдив, научи TrafficNews. Тя е била задържана на 16 април заедно с ливански гражданин, живеещ в България. 

Янушева е регистрирала фирми на десетина безимотни граждани, а след това им е отворила фирмени банкови сметки. Тя и ливанецът получавали пари от компютърни измами и после ги нареждали за Китай уж по търговски договори. Двамата вземали процент от всеки превод. 
Чрез онлайн банкиране преди няколко дни Янушева е извършила 107 финансови операции с пари на стойност 1 617 000, придобити чрез финансови измами. 
 
Измамницата е извършила 17 успешни транзакции настойност 261 000 евро, превеждайки сумите от българска банка в Китай.  Други 90 превода на стойност 1 356 000 евро са били подготвени за превод в Китай, но са били спрени. 
 
Янушева е в ареста, след като Окръжна прокуратура й е наложила 72 часа задържане под стража. В понеделник вероятно прокуратурата ще поиска постоянен арест. 

Бойка Янушева бе известна като "черната вдовица", след като погреба двамата си съпрузи. На 30 декември, ден преди новата 1999-а година, собственикът на „Мотобойс" Георги Манчоров е открит разстрелян в апартамента си в ЖР „Тракия". Веднага след убийството криминалистите разпитват Янушева и съдружниците й, правят обиски в офисите й и в дома й. Доказателства, които да я свързват с разстрела, не са открити. Фактът, че убиецът е влязъл в апартамента с оригинален ключ буди подозрение.  Няколко години по-късно Янушева погребва и следващия мъж, с който живее - о.з. полковника от ДС Ленин Димитров. През годините Янушева бе замесена в серия измами и има няколко присъди.