В Пазарджик микробус е убил на място дете на един от изходите на града в посока Пловдив. Загиналото момченце, което е на 8 години, си играело със свой приятел в района.

Сигналът за инцидента е бил подаден в полицията малко след 14 часа. Двете момчета, които са били от близкия до мястото на инцидента ромски квартал на града, са тръгнали пеша по пътя за Пловдив с намерение да се къпят и ловят риба от намиращ се в близост напоителен канал.

В един момент те решават да пресекат изключително натовареното пътно платно, когато върху тях връхлита микробус с пазарджишка регистрация.Инцидентът е станал малко след завой. Загиналото момче е било ударено от предната част на микробуса и умира на място. Другото успява да отскочи и се отървава само с уплаха.

Все още не се знае с каква скорост се е движило возилото, но то е спряло на около 50 метра от мястото, където е било блъснато детето.

За момента от полицията не съобщават името на водача на микробуса, но е известно, че той е от Първомай. Проба на място с дрегер не е показала наличие на алкохол. В момента група от криминални експерти извършва оглед на мястото, уточнява БГНЕС.