Изправиха тримата обвиняеми за близо 61 килограма екстази в Столипиново пред съда в Пловдив. Днес магистратите трябва да вземат решение по отношение на мерките за неотклонение на Росица Маркова, Ниязи Мехмедов и Владимир Кабакчиев, като прокуратурата настоява и тримата да останат в ареста докато трае разследването. 

По думите на прокурор Беличев дрогата е на стойност над 1,5 милиона лева, т.е. престъплението е особено тежко. Така държавното обвинение намира, че тримата могат да се укрият и да извършат друго престъпление, ако бъдат на свобода. 

От справка става ясно, че и тримата често са пътували извън България, предимно за страни от Западна Европа. Защитниците на тримата трафиканти на нарткотици настояха за по-леки мерки. 

Адвокатът на 34-годишната Росица разказа, че клиентката му страда от епилепсия и дори е получила гърч в следствения арест. Той посочи, че състоянието ѝ невъсъвместимо с оставането зад решетките без наблюдение на лекар. 

От защитата на Ниязи бе посочено, че той няма намерение да се укрива, тъй като още при ареста е съдействал на органите на реда и е направил признания. Мехмедов съобщи пред съда, че е бил принуден да извърши престъпните дейности, чрез заплахи към него и семейството му. Отделно мъжът се грижи за три деца, които разчитат на неговите грижи, тъй като съпругата му трябва да замине в Германия, където работи като чистачка. Според първоначалната информация обаче 41-годишният мъж от Аджасан махала, който стопансивал помещението, където е открита дрогата е бягал от униформените.

Магистратите поискаха почивка, за да могат да разгледат детайлно всички доводи и да вземат решение дали да оставят зад решетките обвиняемите за дрогата в Столипиново. 

Очаквайте подробности!