Няколко леки автомобила са избухнали в пламъци при два пожара в пловдивският квартал Кючук Париж. Около полунощ в петък бил обхванат в пламъци фирмен лек автомобил „Ауди“ на ул. „Асен Христофоров“. От огъня са нанесени материални щети и на съседен товарен автомобил „Опел“. При първоначалния оглед са събрани данни, че запалването е предизвикано умишлено.  

Към 12 часа в събота пък избухнал пожар в автосервиз на ул. „Ал. Стамболийски“. На място било установено, че по време на ремонтни дейности от пламъци бил обхванат и изпепелен лек автомобил „Ауди“, а частично засегнат е паркиран наблизо лек автомобил „Мазда“. В болница за оказване на медицинска помощ бил откаран 65-годишен мъж, който по-късно е изписан за домашно лечение.

Междувременно извършител на палеж бе задържан в  Раковски. Разследването започнало веднага, след като в 1.35 часа в неделя постъпил сигнал за обхванат в пламъци частен гараж. След потушаване на огъня е установено, че са нанесени материални щети по паркирания вътре лек автомобил „Фолксваген“, а при огледа са събрани данни, че пожарът е предизвикан умишлено. В резултат на предприетите бързи оперативни и издирвателни действия още същия ден в полицейския арест бил отведен авторът - 47-годишен местен жител.

Снимка: Илюстративна