Районна прокуратура - Пловдив ще повдигне три обвинения на мъжа, разбил с удари стъклото на бус в Пловдив. Това съобщи на извънреден брифинг районният прокурор на Пловдив – Петър Петров.

Прокуратурата ще бъде безкомпромисна при подобни действия свързани с агресия на пътя и ще проявява нулева толерантност срещу извършителите”, каза Петров.

Както TrafficNews съобщи инцидентът стана на  23 октомври около 17:00 часа на ул. "Петър Динеков" в район „Южен“.  Изяснено е, че 43-годишният обвиняем препречил пътя на буса, управляван от 21-годишния Артур Мол. След това по-възрастният мъж слязъл от колата и се приближил към товарния автомобил и нанесъл серия от удари с длан и счупил страничното стъкло на вратата. Счупените стъкла са причинили наранявания около лявата скула и китка на шофьора. Пътуващият до него пътник е заснел част от инцидента.

Агресивен мъж разби с ръце прозорец на бус в Пловдив, заснеха го на ВИДЕОШофьорът е пострадал - има наранявания по лицето

В последствие пострадалият успял да заобиколи препречилата го кола и след като се отдалечил подал сигнал. После отишъл в болница и си изкарал си медицинско . Пострадалият Артур Мол сам е подал сигнал на телефон 112, след бързите действия на полицията, и в частност на първо РПУ, днес е бил установен извършителят и веднага е образувано досъдебно производство.

Според обвиняемия агресията била предизвикана от опасна маневра от страна на пострадалия. По време на инцидента не е имало пешеходци и автомобили.

Привлеченият като обвиняем 43-годишен мъж е задържан за срок до 72 часа. Предстои наблюдаващият прокурор да прецени дали да бъде внесено искане в съда за вземането му на постоянна мярка „задържане под стража”.

Срещу агресора ще бъдат повдигнато общо 3 обвинения – за хулиганство с изключителна дързост, за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди, и за увреждане на чужда движима вещ. За две от деянията законът предвижда наказание „лишаване от свобода” до 5 години.

На този етап няма данни дали е управлявал под въздействие на алкохол и наркотици. Не е осъждан и няма криминалистични регистрации.

Установиха агресивния шофьор, разбил с ръце стъклото на бус в ПловдивПострадалият ще го съди