Пловдивският апелативен съд потвърди изцяло присъдата на бизнесмена Тодор Неделче от две години и шест месеца. Той е наказан и лишаване от право на управление на МПС за срок от 3 години и 6 месеца. 

2,5 години затвор за управителя на Джиро трейд, прегазил велосипедистТой не се признава за виновен, ще обжалва

Припомняме, че тежкото произшествие стана на кръстовището на ул. „Авксентий Велешки“ и ул. „Велико Търново“. При управление на автомобил  „Нисан Навара“, Неделчев е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на 85-годишен мъж, който е карал велосипед.

Неделчев е един от собствениците на винзавод „Джиро Трейд". Преди фаталния инцидент водачът има зад гърба си над 30 наказания за нарушения на пътя - фишове и наказателни постановления. Голяма част от тях са за превишена скорост. 

Алкохолният бос Неделчев гледа на видео последните минути от живота на жертвата си СНИМКИБизнесменът премаза възрастния мъж в центъра на Пловдив преди една година

Присъдата на Окръжен съд-Пловдив се атакува от адвоката на подсъдимия като неправилна, незаконосъобразна и необоснована.

Жалба са подали и близките на пострадалия, които смятат наказанията  за занижени и се иска тяхното увеличаване.

Апелативните съдии смятат, че при своевременна реакция на подсъдимия Неделчев, произшествието е могло да бъде предотвратено. Той е имал техническа възможност да го избегне чрез безопасно екстрено спиране, ако в момента в който е реагирал, се е движел със скорост по-малка от 32 км/ч. Имал е техническа възможност да избегне удара чрез спиране със скоростта, с която се е движел, при своевременна реакция и задействане на спирачната система с максимална интензивност, ако е реагирал на разстояние 29,68 м или повече /опасната зона за спиране + 1 м/.

Настоящият съдебен състав споделя виждането на първоинстанционния съд, че горното нарушение на правилата за движение по пътищата, допуснато от подсъдимия, е в пряка причинна връзка с настъпилия вредоносен резултат.

Решението на Апелативния съд не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Върховния касационен съд.

В същото време срещу алкохолния бос върви още едно обвинение, за производство на фалшиви пари. 34 000 фалшиви монети с номинал 2 паунда бяха открити при обиска в дома на алкохолния бос, която бе проведена от ГДБОП на  13 юни, в Първенец. Неделчев е бил водач на престъпната група, която се занимава с производството и пласирането на ментетата