Животът на мъж от Асеновград се превърнал в кошмар след рутинна проверка и тест за наркотици. Така за минути - от свободен гражданин, той се оказал с белезници на ръцете. И още -  заподозрян, с бързо досъдебно производство.

По време на проверката му направен  тест с драг чек използвал наркотици, който показал, че шофирал под въздействието на амфетамини. Емил Узунов е категоричен, че това не е вярно и не е взимал наркотици.

„Изкараха ме от колата и започнаха да я тарашат. Аз бях шокиран, разбрах, че няма така да ме пуснат да си тръгна и ще следват дълги процедури. В колата не намериха нищо, като аз настоях да дам и кръвна проба“, разказва мъжът пред Нова телевизия.

Под конвой мъжът е отведен в местна болница. Дал кръв и урина, издаден му е протокол, че видимо изглежда добре. Следва претърсване на дома му.

„Дойдоха две три патрулки пред дома ми, събра се един голям панаир – все едно аз съм престъпник. Съпругата ми и децата ми бяха свидетели, майка ми трудно го преживя. Пет-шест човека претърсиха жилището, защото закона ги задължава да го направят. Разбира се, нищо не намериха“, разказва той.

Междувременно са му взели книжката, номерата на автомобила и му е наложено административно наказание.

Междувременно Емил чака четири месеца, за да излезе кръвният му резултат. Според изследването няма наличие на наркотици в кръвта му и всички разследвания срещу него се прекратяват.

Тараш, унижение и арест след пореден фалшиво позитивен Drug Check в Пловдивско! Шофьор ще си търси правата „до дупка”Освен това колата му е била конфискувана

Нови жертви на полевите драг чекове в Пловдив! Двама набедени „наркомани"се оказаха с чисти пробиПловдивчанин загуби работата си, друг бе обискиран като престъпник