Комисията за защита на личните данни е глобила пловдивски търговец Павел Тачев, по-известен с псевдонима си Оскар. 

Тачев, който и преди се е забърквал в неприятности и има зад гърба си срещи с полицията, ще трябва да плати 1000 лева, тъй като е разпространил личните данни на друг пловдивчанин. 

Срещу Оскар бил подаден сигнал в КЗЛД, че публикува невярна, унизителна и обидна информация в профила си в социалната мрежа Фейсбук, като под текста е прикачил снимки, три имена, ЕГН и  адрес по лична карта на пловдивчанин. Въпросното лице било сигнализирало в полицията срещу Оскар за продажба на монета. 

След като КЗЛД санкционирали Оскар, той обжалвал в Административния съд в Пловдив, където обаче потвърдили глобата и добавили още 100 лева разноски по делото. Решението подлежи на обжалване пред ВАС в 14-дневен срок.

Семпъл преглед на профила на Тачев в социалните мрежи показва, че търговецът на ценни монети, антики и часовници има навика да публикува редица постове срещу хора, които счита, че за го измамили или че го тормозят. Той е посочил имена на собственик на заложна къща, който му продал краден часовник, и на полицай, който му конфискувал вещи.  

Припомняме, че Оскар беше арестуван при операция на ДАНС през 2017  с незаконно оръжие и маркови часовници за над 50 000 евро. При обиска в дома му са намерени 3 пистолета, боеприпаси и антични предмети. Тогава той обясни пред репортер на TrafficNews, че носил оръжие, защото животът му бил в опасност. 

Търговецът Оскар, арестуван с 3 пистолета: Нямаше друг начин да се защитяПавел Тачев бил жертва на схема, скроена от борец, с когото имали стара вражда

Оскар e известен сред любителите на марковите часовници в града. Другата му страст са скъпоценните камъни, оръжията и античните предмети. 

В момента Оскар продава монета за 70 000 лева, като според описанието тя е една от 9-те монети от 2 лева, емисия 1916 г. с лика на цар Фердинанд. 

Търговецът Оскар арестуван с незаконно оръжие при операция на ДАНСПри обиска са намерени скъпи часовници и антики